На знімку: під час зустрічі в Болехівській тергромаді.

Очільниця Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець відвідала Болехівську територіальну громаду. Разом із першою заступницею голови Оксаною Канюкою та керівничкою патронатної служби РДА зустрілися з головою ТГ Іваном Яцининим та обговорили нагальні проблеми соціально-економічного розвитку краю, окреслили резерви наповнення місцевого бюджету та координацію дій різних гілок влади.

Ознайомчий тур Жанна Табанець розпочала після завершення реорганізації райдержадміністрацій та приєднання до Калуської ще двох — Долинської та Рожнятівської, а також ще одного суб’єкта влади — Болехівської міськради.

«Таким само складом делегація Калуської РДА відвідала вже Рожнятівську селищну та Долинську міську територіальні громади, — розповіла Жанна Табанець (у центрі ліворуч). — Всюди йшлося про налагодження тісного діалогу та взаємодії структурних підрозділів райдержадміністрації й ТГ задля забезпечення законності, прав та інтересів громадян. Обговорили перспективи економічного та соціального розвитку Калуського району, виконання указу Президента про проведення призову, благоустрій територій до Великодніх свят. Чільне місце — стану доріг та берегоукріплень, проблемним питанням у сферах освіти, культури, медицини».

Жанна Табанець наголосила, що загальною метою децентралізації є максимальне наближення соціальних послуг до мешканців.

Райдержадміністрація готова надавати законодавчу, консультативну, юридичну та професійну підтримку територіальним громадам. Така співпраця — у пріоритеті, для створення єдиного сильного Калуського району.

Івано-Франківська область.

Фото автора.