Учора протестувальники знову прийшли до будівлі Генпрокуратури, щоб висловити своє невдоволення заявою заступника Генпрокурора Віталія Білоуса про те, що слідство не знайшло доказів, які підтверджують причетність секретаря РНБО Андрія Клюєва до силового розгону Майдану. Саме таке повідомлення розіслала прес-служба ГПУ після того, як А. Клюєв самостійно прибув до слідчого управління, де був допитаний. «Свій прихід він пояснив бажанням дати свідчення у справі щодо подій на Майдані Незалежності. Слідством встановлено, що секретар РНБО Андрій Клюєв не має жодного стосунку до подій, які відбулися в ніч із 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності. Розслідування у цьому провадженні триває», — цитує В. Білоуса прес-служба ГПУ.

А оскільки підозри стосовно причетності секретаря РНБО до подій на Майдані базуються на протоколах допиту відстороненого від посади голови КМДА Олександра Попова, то Віталій Білоус також зазначив, що в Генпрокуратурі засумнівалися в окремих його свідченнях, оскільки, за даними слідства, саме він сприяв оприлюдненню протоколів. Тож, за його словами, під час перевірки ситуації з публікацією частини протоколів допитів Попова, заступника секретаря РНБО Сівковича та начальника ГУ МВС України в Києві Коряка виникла необхідність додатково допитати Попова.

Утім, після повторного допиту, який відбувся в понеділок, Генпрокуратура поінформувала, що О. Попов фактично підтвердив свої попередні свідчення. Нагадаємо, що за вже оприлюдненими протоколами допиту відсторонений голова КМДА засвідчив, що ще зранку 29 листопада йому зателефонував секретар РНБО 

А. Клюєв і повідомив, що комунальні служби мають бути готові до завезення на Майдан Незалежності ялинки в час, який буде вказано, та що в разі потреби буде надано допомогу міліції. Увечері 29 листопада А. Клюєв знову зателефонував О. Попову та запитав про готовність техніки заїхати на Майдан. А відповідаючи на запитання Попова, хто саме уповноважений дати команду на заїзд техніки, він сказав, що таку команду дасть заступник секретаря РНБО Сівкович.

Зазначимо, що після зустрічі з Генпрокурором Віктором Пшонкою керівник фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив, що очільник відомства погодився прийти до парламенту та відзвітувати про події, які відбувалися в ніч на 30 листопада та 1 грудня. А лідер «УДАРу» Віталій Кличко додав, що під час розмови Генпрокурор підтвердив, що В. Сівкович, О. Попов і В. Коряк в ніч на 30 листопада справді перебували в одному кабінеті та контролювали перебіг подій на Майдані. «Ми закликали Генпрокурора зробити все можливе, щоб свідки не змінювали свідчення та щоб їм не погрожували. Слідство має спрацювати так, щоб усі посадовці, в тому числі й ті, хто віддавав наказ тим, хто сьогодні дає свідчення, понесли відповідальність», — підкреслив В. Кличко.