Центральна виборча комісія опрацювала 100 відсотків протоколів із результатами повторних виборів народних депутатів у п’яти одномандатних округах, що відбулися 15 грудня. Відповідно до даних, розміщених на сайті ЦВК, перемогли: в одномандатному виборчому окрузі №94 (Обухів, Київська область) самовисуванець Руслан Бадаєв (58,25 відсотка, або 53 363 виборця), в ОВК №132 (Первомайськ, Миколаївська область) самовисуванець Микола Круглов (47,85, або 32 947), в ОВК №194 (Черкаси) самовисуванець Михайло Поплавський (53,54, або 

37 331), в ОВК №197 (Канів, Черкаська область) кандидат від ВО «Батьківщина» Леонід Даценко (63,51, або 33 372), в ОВК №223 (Київ) самовисуванець Віктор Пилипишин (44,89, або 34 684). Учора Центральна виборча комісія продовжила приймати паперові протоколи окружних виборчих комісій.
Водночас на своєму позачерговому засіданні ЦВК ухвалила рішення звернутися до Міністерства внутрішніх справ із проханням здійснити перевірку можливої фальсифікації результатів виборів на Миколаївщині. Із відповідним проханням до комісії звернулася довірена особа кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №132 Аркадія Корнацького — Сергій Рохманов. Він, зокрема, повідомив про масове зібрання «агресивно налаштованих» громадян біля окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №132, що, на його думку, може свідчити про ймовірну фальсифікацію під час встановлення результатів виборів.
«Проаналізувавши наявні матеріали, комісія вирішила передати їх Міністерству внутрішніх справ та звернутися до відомства із проханням здійснити перевірку викладених у них фактів та вжити, в разі потреби, заходи відповідного реагування», — повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.
Тим часом опозиція заявила, що не визнає результати виборів та оскаржуватиме їх у судовому порядку. «Те, що творилося, — це спроба влади ревізувати народне волевиявлення», — заявив представник «Батьківщини» в Центрвиборчкомі народний депутат Руслан Князевич.
За його словами, єдиний округ, де спільними зусиллями штабів, громадських організацій та спостерігачів вдалося забезпечити чесний підрахунок голосів, — це округ №197 на Черкащині, де переміг опозиційний кандидат Леонід Даценко, і будь-які намагання спотворити результати голосування в цьому окрузі були марні. У чотирьох інших округах ситуація є критично іншою.
Водночас у Партії регіонів переконані, що волевиявлення відбулося організовано, без суттєвих порушень, які б змогли вплинути на підсумковий результат. За словами народного депутата від Партії регіонів Анатолія Близнюка, «поразка більшості кандидатів у народні депутати від опозиції свідчить про те, що народ втомився від войовничої риторики, закликів до громадянського протистояння і того бардаку, який коїться на столичному Майдані».
Вл. інф.