До кінця тижня уряд подасть збалансований проект Державного бюджету до Верховної Ради. Про це під час круглого столу, на якому обговорювали поточні виклики та перспективи 2014 року, заявив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський.

Також, за його словами, буде вжито всіх заходів, щоб на перше січня повністю профінансувати соціальну складову держбюджету. «Ми активно працюємо над уточненням макроекономічних показників на наступний рік і на найближчому засіданні уряду ці показники будуть розглянуті... Звичайно, ми притримуємося раціонального і виваженого підходу до обсягу державних запозичень і попередньо оцінюємо показники дефіциту на наступний рік у межах плюс-мінус 0,5%, близьких до 3% ВВП», — розповів він.

Основним завданням фінансової політики на наступний рік, підкреслив А. Мярковський, буде продовження пріоритетності по соціальних складових видатків, виважена боргова політика, раціональна необтяжлива фіскальна політика.

Крім того, перший заступник міністра фінансів повідомив, що за 11 місяців поточного року до державного бюджету надійшло 575,8 мільярда гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст становив 15,6 мільярда гривень (2,8%). Тобто ситуація в цілому керована і глобальних катастроф з виконання кошторису немає. Про це, за його словами, свідчить стан фінансування видатків держбюджету, зокрема, по соціальних виплатах. Так, видатки загального фонду бюджету профінансовано на 6,8% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. По місцевих кошторисах також виконано всі зобов’язання, які стосуються трансфертів.