Під час своєї робочої поїздки на Сумщину керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш зустрівся з міським головою Глухова Надією Вайло. Під час зустрічі вони підтвердили, що у обидвох громад, попри їх географічну віддаленість одна від одної, є чимало схожого.

Глухів — старовинне місто із населенням у 35 тисяч мешканців, знаходиться неподалік кордону з РФ, а 30-тисячна Авдіївка розташована майже впритул до Донецька, який нині не підконтрольний українській владі. Під час російсько-української війни ці два міста активізували взаємні зв’язки завдяки військовослужбовцям. Ще на початку бойових дій на сході, після оборони Авдіївської промзони, один із підрозділів 58-ї окремої мотопіхотної бригади повернувся із зони АТО на постійне місце дислокації до Глухова. Після цього глухівські хлопці ще не раз захищали українські позиції поблизу Авдіївки.

Надія Вайло і Віталій Барабаш обговорили під час зустрічі й соціальні питання та комунальні проблеми, поділилися історіями успішного втілення різних проектів. Говорили керівники обох міст також про необхідність розвитку внутрішнього туризму, через який можна й треба вивчати історію, виховувати гордість за Україну.

Віталій Барабаш був вражений архітектурою та історико-культурним потенціалом Глухова й поділився ініціативою, аби цю красу бачила молодь прифронтової Авдіївки під час туристичних подорожей та екскурсій.

Керівник Авдіївської міської ВЦА і міський голова Глухова домовились, що ця зустріч — лише початок взаємодії у різних сферах. «Для мене ця зустріч багато значить. Однозначно, будемо рухатись до спільних дій і до реалізації планів», — сказала

Надія Вайло після зустрічі з керівником Авдіївської військово-цивільної адміністрації.

Вл. інф.