Фотозібрання, присвячене матерям загиблих, об’їхало вже пів-України. І ось — Слов’янськ.

Дванадцять світлин красивих жінок у вишиванках, намистах і дизайнерських головних уборах, які із неймовірним болем дивляться з портретів на відвідувачів виставки. Вони ті, хто втратив на війні найдорожче в житті — своїх дітей.

«Багато героїнь фотопроекту не дочекалися з війни єдиного сина. Це нестерпний материнський бiль i зранене серце, — розповідає Наталія Дубчак, мати загиблого військовослужбовця, учасниця та керівник фотопроекту. — І вийти з такого стану не кожен зможе».

Наталія Дубчак переконана: для її героїнь змусити себе щоденно робити щось нове — це подвиг.

«Серед нас є матері, які кардинально змінили стиль життя і роботу, — зазначає організаторка фотовиставки. — Хтось був учителем, а потім став волонтером, а хтось народив та виховує дітей. Кожна мама сильна, мужня та вольова особистість. Ця виставка — найкраща пам’ять про наших героїчних синів, які віддали життя за вільну Україну».

Фотоекспозиція була підготовлена та організована за сприяння воїнів батальйону спецпризначення «Донбас» військової частини 3035. Військовослужбовці Національної гвардії України також представили свої інформаційні матеріали і пам’ятні відеоролики про загиблих побратимів.

Організатори сподіваються, що вдасться презентувати цей проект і за кордоном. Головна мета виставки — це пам’ять про загиблих воїнів і про ті події, які відбуваються у країні досі.

Донецька область.

Фото групи інформації і комунікації військової частини 3035.