За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, лікарні в країні заповнені ковідними хворими на 52%, максимально (71%) — у Хмельницькій області.

Згідно зі статистичними даними Україна почала виходити з третьої хвилі коронавірусу. Про це очільник МОЗу повідомив учора під час брифінгу. Чиновник уточнив, що рівень захворюваності йде на спад у всіх регіонах, а також у Києві. За словами Степанова, рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем перевищує встановлені норми тільки в Донецькій області.

Він припустив, що наступним регіоном, який перейде в жовту зону, буде столиця, оскільки немає перевищень за всіма показниками. Зі свого боку голова КМДА Віталій Кличко повідомив: міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка засідає сьогодні, 28 квітня, може ухвалити рішення про пом’якшення карантинних обмежень. Кличко констатував, що локдаун у Києві дав позитивні результати, і кількість нових випадків захворювання почала знижуватися.

«Але розслаблятися зарано! Є чимало ризиків. Особливо, з огляду на те, що попереду Великодні свята. І в нас досі багато смертельних випадків. Цей вірус дуже небезпечний і агресивний. І сьогодні найголовніше — зберегти здоров’я та життя людей», — резюмував він.

З 28 квітня 2021 року в Україні запрацюють 2127 пунктів вакцинації проти COVID-19. Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я України. Нині в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру найближчого пункту щеплення, адресу і телефон якого можна знайти на сайті про вакцинацію проти COVID-19:
vaccination.covid19.gov.ua. Для отримання щеплення необхідно мати із собою паспорт та ідентифікаційний код.

На нинішньому етапі в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців і персонал будинків престарілих та спеціалізованих інтернатів, учасників операції Об’єднаних сил на сході України, осіб старших 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях у Токіо в 2021 році, педагогів, яких залучено до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

Також у відомстві додали, якщо охочий зробити щеплення не належить до пріоритетних груп імунізації проти COVID-19, він може записатися в список очікування вакцинації за допомогою додатка або порталу «Дія» чи через контакт-центр МОЗу 0 800 60 20 19.