Народний депутат України Василь Мокан, екс-заступник міністра у справах ветеранів України, учасник АТО у складі 79-ї окремої аеромобільної бригади, «кіборг» Олександр Терещенко, співведучий програми політолог Олександр Антонюк.

Ініціатор проекту — голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання парламентського Комітету з питань молоді і спорту, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан.

«Діалоги про НПВ» — проект, покликаний актуалізувати тему національно-патріотичного виховання та в діалогах із представниками громадянського суспільства, центральної та місцевої влади, експертами проговорити основи цієї сфери з метою підготовки майбутнього системного законопроекту про національно-патріотичне виховання. Насамперед ми маємо вивчити всю нормативно-правову базу та проаналізувати всі думки, щоб зосередитися над розробкою системного закону «Про національно-патріотичне виховання». Мета, завдання, пріоритети і принципи національно-патріотичного виховання мають бути єдині для всієї країни», — зазначив народний депутат та автор ініціативи.

Минулого тижня на радіо «АрміяFM» вийшов уже третій випуск «Діалоги про НПВ».

«Уже за кілька хвилин в ефірі говоримо про військово-патріотичне виховання з народним депутатом України Василем Моканом та екс-заступником міністра у справах ветеранів України, учасником АТО у складі 79-ї окремої аеромобільної бригади, «кіборгом» Олександром Терещенком», — представив учасників співведучий програми політолог Олександр Антонюк.

Під час перших двох програм про законодавче регулювання сфери національно-патріотичного виховання говорили із заступницею міністра молоді та спорту України Мариною Потапенко. Із другим гостем — міністром Кабінету Міністрів України та головою урядової Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання Олегом Немчіновим — обговорювали питання взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері національно-патріотичного виховання.

Загалом автори програми щотижня до закінчення поточної сесії парламенту запрошуватимуть до студії радіо «АрміяFM» різних гостей — експертів у сфері національно-патріотичного виховання, істориків, громадських діячів, міністрів та народних депутатів. Під час самої програми у слухачів та користувачів соцмереж є змога поставити запитання гостям у студії або безпосередньо зателефонувати в радіоефір. Стежте за анонсами наступних передач на сторінках у соціальних мережах Василя Мокана та слухайте програму «Діалоги про НПВ» кожного тижня по понеділках в ефірі радіо «АрміяFM».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.