Знайомству з новітньою технологією виробництва паперу з крейди та обговоренню можливостей її впровадження на базі підприємств сходу України було присвячено робочий візит представників Донеччини до міста Фергана (Республіка Узбекистан). Делегація на чолі із заступником керівника області Денисом Клюшниковим перебувала із шестиденною поїздкою на запрошення підприємства FERGANA STONE PAPER.

 

Представники Донеччини ознайомилися із сучасними інноваційними рішеннями та устаткуванням, що використовуються на підприємстві (на знімку). Особливо цікавим для регіону став метод виробництва паперу за новітньою екологічною технологією з використанням кальцію як сировини без потреби додавання води. Донеччани дізналися також про технічні характеристики паперу, що виробляється, та про напрями його використання.

Під час зустрічей і обговорень гості розповіли потенційним партнерам про можливості й потужності промислового комплексу Донецької області та про наявну в регіоні ресурсну базу.

Відбулася й низка зустрічей із представниками компанії «Dalian HX mach Technology Co., Ltd.» (м. Далянь, КНР), яка виробляє устаткування для підприємства. Було обговорено можливості замовлення такого обладнання для майбутньої лінії з виробництва паперу на Донеччині, проведення монтажних та налагоджувальних робіт, навчання персоналу.

У департаменті розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації зазначили, що інноваційна та екологічно чиста технологія виробництва паперу з крейди без використання деревини та води є затребуваною на сході України. Адже в умовах маловодного й екологічно навантаженого регіону, яким є Донеччина, потенціал численних родовищ крейди набуває нових перспектив.

«Втілення на території Донецької області пілотного проекту із інноваційного виробництва паперу з крейди зможе позитивно впливати на відбудову регіону, сприяти раціональному використанню природних ресурсів та економічному зростанню області, створенню нових робочих місць», — зазначили в ОДА.

Учасники поїздки підтвердили також, що подальше здійснення таких візитів сприятиме якісному розвитку відносин із міжнародним співтовариством, встановленню нових ділових контактів та поліпшенню інвестиційного клімату і Донеччини, і України загалом.

Фото департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА.