Ідей багато, однак переможцями в конкурсі можуть бути лише ті, реалізація яких принесе користь для всіх. Так, кілька громадських організацій запропонували спортивні проекти: від цілком конкретних, як проведення загальноміського чемпіонату з настільних ігор та створення в місті спортивного хабу, до масштабної програми «Спортивне місто». Просувати сучасний український стиль у моду готова громадська організація «Проскурівська ініціатива».

Але найбільше пропозицій стосується підтримки людей з особливими потребами. Інклюзивний дитячий модний показ «Окрилені Ангели» готові влаштувати ті, хто опікується дітьми з орфанними хворобами. А ГО «Подільський простір» пропонує придбати мультимедійне обладнання для розвитку дітей з інвалідністю. Волонтери спілки ветеранів Афганістану готові попрацювати над створенням соляної кімнати в реабілітаційному центрі «Берег надії».

На співфінансування мікропроектів з місцевого бюджету буде спрямовано понад мільйон гривень. Пріоритет надаватиметься тим, що сприяють становленню креативної громади.

Хмельницький.

Фото Хмельницької міськради.