Оскільки таку патріотичну акцію небайдужі мешканці древнього міста над Сулою та довколишніх сіл улаштували напередодні Великодня, то подбали вони і про паски та інші солодощі, й про свіжі овочі з так званого борщового набору для наших воїнів. Свій внесок у цю скарбничку добротворення зробили місцеві підприємці. Організаційно та фінансово підтримав її голова громади Олександр Грицаєнко. Та особливої подяки заслуговують педагогічні, учнівські й батьківські колективи лубенських шкіл № 6 і № 8, дитячих садочків № 12 і № 17, а також Вовчицького ліцею, загальноосвітніх навчальних закладів сіл Михнівці, Литвяки, Войниха, Новаки та Калайдинці.

Зібране ними якраз перед Великоднем доставили у військову частину, що займає позиції поблизу Авдіївки, волонтери Віктор Сивуха та Кость Перекопний. Як то кажуть, не з порожніми руками побували вони й на підшефному для громади малому броньованому артилерійському катері «Лубни». Звісно, передали подарунки від земляків і сфотографувалися з моряками на згадку (на знімку). Останні подякували лубенцям за гостинці й за моральну підтримку. І наголосили на тому, що сьогодні, коли ворог провокаційно брязкає зброєю біля наших кордонів, підтримка та допомога майже «рідної» для них територіальної громади набувають особливого значення.

Тим паче, що за таких умов екіпажу катера доводиться постійно виходити в море й нести посилені патрулювання. Адже саме малі броньовані плавзасоби покликані відстежувати ситуацію в ближній морській зоні нашої держави, захищати важливі об’єкти та протидіяти висадці ворожих десантів на узбережжя. Щиру подяку за гуманітарний вантаж та вітання з Великодніми святами телефоном передав повпредам Лубенської громади і командир згаданого катера Владислав Геріх. За його словами, екіпаж броньованої бойової машини, яким йому випала честь командувати, пишається тим, що катер носить ім’я древніх Лубен і вважає своїх шефів найкращими.

Полтавська область.

Фото із сайту Лубенської міськради.