Проте глава МОЗ Максим Степанов заявляє про вихід країни із третьої хвилі пандемії коронавірусу. Про це вчора він написав на своїй сторінці на Фейсбуці.

«Відучора в Україні не залишиться жодного регіону із червоним рівнем епідбезпеки. Сьогодні відбудеться засідання комісії ТЕБ і НС і вже завтра виведемо Сумську область. Це були дуже складні два місяці. Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли утримати ситуацію під контролем. За кожне життя боролися, як на війні. За що величезна повага та вдячність нашим медикам», — повідомив він.

В Україні ситуація з COVID-19 стабілізувалася. Це підтвердив на брифінгу й заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. Мовляв, про стабілізацію ситуації з COVID-19 також свідчать і результати тестів на антиген.

Ляшко нагадав, що з лютого по квітень до червоної зони були включені 14 областей і Київ. Швидше всіх впоралася Полтавська область, яка перебувала у жорстких епідобмеженнях 22 дні, найповільніше — Житомирська (63 дні) і Чернівецька (52 дні) області.

Головний санлікар також попередив, що з наступного тижня профільне відомство запланувало моніторингові візити областями України, метою яких є проаналізувати стан проведення вакцинальної кампанії. «Оскільки дуже часто з’являються повідомлення або про відмову робити щеплення без декларації, або про вакцинацію людей, які не передбачені дорожньою картою. Кожний конкретний випадок порушення алгоритмів буде розглядатися в МОЗ», — сказав він.