Ужити заходів для створення безпечних умов у навчальних закладах і огородження дітей від травмування. З такою заявою Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Запорізького міського голови Володимирові Буряка.

 

Як повідомляв «Голос України», в одному із закладів дошкільної освіти у Дніпровському районі Запоріжжя чотирирічний хлопчик випав із вікна. За результатами попередньої перевірки органами поліції встановлено, що дитина перебувала одна у групі, відкрила вікно й випала на навіс над вхідними дверима, а потім на землю.

Людмила Денісова зажадала від Володимира Буряка проінформувати про результати перевірки закладу дошкільної освіти з цього факту, а також вжити заходів для «створення безпечних умов і забезпечення безпеки дітей від травмування в закладах освіти з метою захисту їхніх прав на життя й охорону здоров’я».

Крім того, Омбудсман відзначила необхідність створення в навчальних закладах безпечних і нешкідливих умов розвитку, виховання й навчання дітей, умов для фізичного розвитку і зміцнення здоров’я відповідно до санітарно-гігієнічних вимог і забезпечення їх дотримання.

Як повідомили в Запорізькій міськраді, у дитячому садку проводиться службове розслідування, в результаті якого буде встановлено перебіг подій, визначено й притягнуто до відповідальності винних.

«На період службового розслідування виховательку відсторонили від виконання службових обов’язків. Також, за наявною інформацією, слідство проводять правоохоронці», — заявляють у міськраді.

Запоріжжя.