У нинішньому сезоні в Україні зварено близько 1,15 мільйона тонн цукру. Тобто на 43 відсотки менше, ніж на цей час 2012-го. Значно нижче торішнього врожай вирощеного буряку — на переробні підприємства надійшло 9 мільйонів тонн коренеплодів, з яких перероблено 8,6 мільйона.
Нині солодкий пісок варять на десятьох заводах, повідомляє «АПК-Інформ». Усього цьогоріч буряки переробляли 38 заводів, тоді як роком раніше працювало 63 підприємства.
Тим часом, за останній місяць цукор на роздріб подорожчав майже на гривню. За даними моніторингу цін на соціально значущі товари, оприлюдненого Мінекономрозвитку і торгівлі, на кінець першої декади грудня солодкий пісок у магазинах в середньому коштував 7 гривень 30 копійок за кілограм. Тоді як на 11 листопада — 6,38 грн./кг. Найдорожче цукор нині пропонують на Донеччині — 7,81 грн./кг, Луганщині — 7,77 грн. та у Криму — 7,52 грн. Найдешевше — на Хмельниччині — 6,86 грн./кг. У Вінницькій, Рівненській, Чернівецькій та Закарпатській областях солодкий пісок також не перетнув середньоцінову планку в 7 гривень за кіло.