«Україну та Литву об’єднують багаторічна дружба, активна економічна й культурна співпраця. Литва завжди була й залишається надійним партнером для нашої країни. Дякую литовській стороні за сталу підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», — висловив вдячність Руслан Стефанчук.

За його словами, навіть в умовах пандемії Україна з Литвою продовжують підтримувати активний діалог та співпрацю.

«Останнім часом ми провели переговори з Президентом Литовської Республіки Ґітанасом Науседою та Головою Комітету в закордонних справах Сеймаса Литовської Республіки Жігімантасом Павільонісом. Також разом із віце-спікером Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударгасом здійснили поїздку на Донеччину, результатом якої стало проголошення заяви, що засуджує збройну ескалацію проти України з боку Російської Федерації», — нагадав Перший заступник глави парламенту України.

Як зазначив він, Верховна Рада України планує й надалі підтримувати високий рівень політичного діалогу з Литвою. Політик подякував литовській стороні за готовність провести у Вільнюсі 7—8 липня 2021 року Четверту міжнародну «Конференцію з питань реформ в Україні».

«Ми сподіваємось, що це буде одна з найважливіших конференцій, яка дасть змогу презентувати результати ключових реформ на міжнародному рівні, окреслити пріоритетні завдання на рік та сприятиме залученню інвестицій в українську економіку», — зазначив Руслан Стефанчук.

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Руслана Стефанчука у Фейсбуці.