Понад 52 тисячі дипломованих фахівців, випускників вищих навчальних закладів і профтехучилищ вийшли нинішнього року на дніпропетровський ринок праці. Для шести тисяч із них робочого місця не знайшлося. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки ОДА Олександр Демчик.
Навчання в професійних училищах області закінчили майже 13 тисяч осіб. Трохи більше 90 відсотків з них працюють. За словами Олександра Демчика, решта пішли на службу до армії, у декретні відпустки або продовжили навчання у вишах. Порівняно з минулим роком, кількість випускників профучилищ, які захотіли отримати повну вищу освіту, збільшилася удвічі. 
 З 39 тисяч випускників ВНЗ розпочали свою трудову діяльність 34 тисячі осіб. Решта або вступили до аспірантури, або не погодилися із запропонованим першим робочим місцем.
200 дітей-інвалідів і 300 сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, закінчили цього року коледжі, технікуми та училища. Усі вони забезпечені роботою або навчаються далі.
За даними проекту Європейського фонду освіти, на Дніпропетровщині зростає популярність робочих спеціальностей. Багато хто хоче працювати у сфері обслуговування і обирає професію охоронця, продавця непродовольчих товарів, секретаря, електромонтера або оператора комп’ютерного набору.