У закладі, що має державну ліцензію на надання освітніх послуг у сфері професійно-технічної освіти за робітничими професіями, школярі зможуть здобувати фахові знання та навички безпосередньо від професійних рятувальників різних напрямів діяльності.

Під час презентації центру начальник Головного управління ДСНС Віталій Миронюк ознайомив засновників проекту «Твій шлях», представників волонтерських організацій та іноземних гостей із навчальною базою, пожежно-рятувальною технікою, тренувальним майданчиком, представив фахівців тих напрямів діяльності Служби порятунку, за якими дітей навчатимуть у рамках проекту (на знімку).

Відбулися також показові виступи членів команди ГУ ДСНС з пожежно-прикладного спорту та спортсменів-рятувальників, які представляють Кіровоградщину на змаганнях «Найсильніший пожежний-рятувальник», тренування чергового караулу, а також демонстрація професійного вишколу пошукової собаки-рятувальника.

Після презентації її організатори та учасники обговорили напрями подальшої роботи в рамках реалізації освітнього проекту «Твій шлях» на Кіровоградщині.

Напередодні під час презентації освітнього проекту «Твій шлях» у міській раді Кропивницького за участю заступника міністра МВС Антона Геращенка (онлайн), начальників ГУ ДСНС в області Віталія Миронюка та ГУ Національної поліції Романа Козьякова, міського голови Кропивницького Андрія Райковича, уповноваженого Президента з питань волонтерської діяльності Наталії Пушкарьової, радника заступника міністра МВС Олексія Рудя, генерального директора Товариства Червоного Хреста в Україні Максима Доценка, третього секретаря Посольства Словацької Республіки в Україні Мирослава Денци та голови громадської організації «SETU» Олександра Гончара підписано меморандум про співпрацю у рамках впровадження проекту.

«Розпочинаючи реалізацію проекту в центрі України, ми отримаємо досвід, який у подальшому зможемо втілити на території всієї держави», — зазначив Олексій Рудь.

Довідково

Освітня програма для дітей «Твій шлях» передбачає три етапи навчання школярів: від знайомства з основами безпеки життєдіяльності до професійної підготовки до вступу в профільні вищі навчальні заклади системи МВС України.

Насамперед він спрямований на створення просвітницького молодіжного руху, передачу активній молоді знань та навичок з безпеки життєдіяльності, запобігання надзвичайним ситуаціям. Для кожної вікової групи сформовано окрему програму навчання, що має три етапи — ознайомлення, занурення у професію, набуття знань та навичок. Проходження навчального курсу мотивуватиме учнів до вибору майбутньої професії.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.