Перші подарункові пакунки дітям-сиротам від Святого Миколая з івано-франківської Мальтійської служби допомоги вирушили 16 грудня. Щорічна благодійна акція «Святий Миколай іде до сиріт», започаткована волонтерами-мальтійцями, розпочинається задовго до Дня Святого Миколая.
Діти з сиротинців заздалегідь починають надсилати листи-побажання до Чудотворця, просять про омріяні подарунки й діляться своїми переживаннями. Усю пошту роздають мешканцям міста та області в приміщенні Мальтійської служби допомоги. Сюди ж помічники Миколая зносять уже приготовлені подарунки.
Щороку мальтійці отримують майже 1800 листів і жоден з них не залишають без уваги. А у святкові дні усі вихованці двадцяти місцевих сиротинців, притулків і шкіл-інтернатів отримають свій особистий подарунок з рук Святого Миколая.
Благодійником може стати кожен. Якщо не вистачає часу, щоб оформити пакунок, то можна скласти пожертву в одну із 380 невеликих скриньок жовтого кольору в формі торбинки Святого Миколая, розміщених у найрізноманітніших закладах Прикарпаття.