Серед тих, до кого застосовуватимуть санкції, — 542 іноземці та 15 громадян України. Також обмежувальні заходи стосуватимуться 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами. «До всіх цих осіб застосовані: блокування активів, заборона в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення. Одне слово: тим, хто не в Україні, нема чого сюди приїжджати. Тим, хто в Україні, — нема чого тут затримуватися», — на цьому наголосив В. Зеленський у відеозверненні за результатами засідання РНБО.

Водночас на засіданні Ради національної безпеки і оборони продовжено дію санкцій до певної кількості громадян Росії та України й російських компаній, термін яких спливає у травні. Обговорювалося і питання санкцій, запроваджених західними партнерами стосовно українських громадян. За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, Україна звернулася до США з офіційним запитом щодо кожного громадянина України.

За рішенням РНБО також буде проведено аудит державних земель і будівель у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, наданих у користування стороннім людям за символічну плату. Йдеться про 365 гектарів землі та понад 100 державних будівель і дач. Після такої перевірки, за словами В. Зеленського, розпочнеться «велике переселення цих народів». Також задля гарантування інформаційної безпеки РНБО ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, яка до кінця 2021 року має покривати не менш як 95 відсотків території країни, включно з прикордонними регіонами, й транслювати від 10 до 12 каналів.

Вл. інф.