Про це під час брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

На питання журналістів, чи буде розглядатися в Москві який-небудь документ, пов’язаний зі зниженням ціни на газ, відповів: «Підготовлено протокол для підписання між «Газпромом» і «Нафтогазом України», але ціна там не вказана. Вона вирішуватиметься в рамках підписання документа безпосередньо сторонами. Ціна не повинна бути вище за середньоєвропейську, а також має враховувати попередні домовленості, транспортування газу по території України та кілометраж. Ось на цих умовах, якщо домовляться, підпишуть протокол».

За його словами, уряд збирається підписувати в Росії переважно двосторонні економічні угоди. «Ми вертаємось назад до того, що не буде перепон щодо нашого товарообігу, відновлюємо коопераційні зв’язки. Це дасть можливість багатьом нашим підприємствам зберегти робочі місця», — розповів він.

О. Єфремов повідомив, що на вчторашніх зборах фракції Партії регіонів був присутній практично весь склад Кабінету Міністрів, де обговорювалася низка гострих питань, зокрема в економіці, фінансовій сфері, в роботі міністерств тощо. Понад дві години тривала гостра дискусія, під час якої депутати висували претензії до деяких міністерств і відомств та до їхніх керівників. «Ми домовилися про наступне: обранці найближчим часом повинні подати Прем’єр-міністрові всі питання, які вимагають рішень, зокрема, щодо керівників центральних органів виконавчої влади. Після їхнього аналізу прийматимуться відповідні рішення», — сказав парламентарій.

Лідер фракції ПР допустив можливість трансформацій в Кабміні. Але сьогодні, за його словами, ніяких персональних обговорень, тим більше, персональних питань, щодо відставки якихось міністрів немає.

До речі, після спільного засідання уряду і фракції Партії регіонів народний депутат Ганна Герман в ефірі Громадського телебачення заявила: «Ми ставили перед Азаровим вимогу переформатування уряду на 90 відсотків». За її словами, перед Кабміном поставили вимогу «гарантувати насамперед боротьбу з корупцією».

Вона пояснила, що регіонали не хочуть відставки уряду, бо «є багато роботи».

«Ми вважаємо, що потрібно зараз переформатовувати. Тому що, по-перше, нам треба бюджет приймати. По-друге, на цій сесії вже було питання про відставку уряду. І в уряді є люди, які справді професійні і можуть працювати», — пояснила Герман.

Відповідаючи на запитання, за чиєю вказівкою було розігнано Майдан 30 листопада, О. Єфремов зазначив, що це може сказати лише слідчий по завершенню розслідування.

Народний обранець сумнівається у достовірності протоколів допиту трьох підозрюваних чиновників та заявив, що поява таких протоколів є порушенням таємниці слідства. «У фракції не виникало запитань до Андрія Клюєва щодо цього. Взагалі ставлення у фракції до Андрія Петровича є дуже добрим», — сказав О. Єфремов.