Він для людей, які чутливі до молочного білка казеїну. За підрахунками експертів, таких в Україні майже 30 відсотків. Це і маленькі діти, і дорослі, які відчувають дискомфорт після вживання молока.
Генеральний директор Ічнянського заводу сухого молока і масла, депутат облради Віктор Кияновський підтримав ідею науковців Сумського національного аграрного університету щодо відокремлення корів з генотипом А2, які і дають те саме «янгольське» молоко. Дослідивши стадо, виявили, що майже половина (330 із 700) у господарстві «Ічнянське» тварин мають потрібний генотип.
Як розповіли в Чернігівській регіональній торгово-промисловій палаті, посилаючись на науковців, буйволи, кози, верблюди мають саме молоко А2 і, як ми знаємо, більшість людей в Азії споживають саме його, бо не можуть вживати звичайного коров’ячого. Відтепер для ічнянців відкриваються нові можливості для експорту продукції у країни Азії.
Фото надано Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою.