Але, як з’ясувалось, за життя спадкодавця на житло був накладений арешт за постановою державного виконавця, оскільки померлий був боржником за виконавчим провадженням, за яким мав заборгованість зі сплати аліментів.

Чоловік, маючи намір отримати спадок після смерті батька, звернувся до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини. Однак нотаріус відмовила у вчиненні нотаріальної дії, оскільки виявилось, що згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на квартиру накладено арешт та заборонено її відчуження.

Пан Дмитро звернувся до ДВС із заявою про зняття арешту з квартири у зв’язку зі смертю боржника. Проте у зв’язку із тим, що він не є стороною виконавчого провадження, йому відмовили та рекомендували звернутися до суду із заявою про зняття арешту.

По правову допомогу чоловік звернувся до відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання БВПД, де головний спеціаліст Тетяна Вечірко, ознайомившись із обставинами справи, зібрала всі необхідні докази та склала позовну заяву про зняття арешту з нерухомого майна.
19 квітня 2021 року судом було прийнято рішення про те, щоб зняти арешт з квартири, який було накладено в межах виконавчого провадження відділом державної виконавчої служби, на підставі постанови про відкриття виконавчого провадження.

Позовні вимоги про зняття арешту з нерухомого майна було задоволено.

Публікується за інформацією Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.