Та врожай цієї культури збільшується не так за рахунок нових «чеків» (їх облаштування дуже дороге), як завдяки сучасним агротехнологіям та використанню насіння нових, значно продуктивніших сортів, зазначають фахівці.
«Середня врожайність рису у нас зростає невпинно. Якщо 2019-го вона становила майже 50 центнерів з гектара, то минулого року — вже 56 ц/га, — зауважує виконувач обов’язків директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації Маргарита Степанова. — Та господарства-лідери вирвалися далеко вперед за «межу» середньостатистичних показників. Скажімо, у Скадовському районі врожайність рису — 90—92 центнери, ще в кількох господарствах регіону коливається в межах 60—70 центнерів з гектара. Й продовжує зростати — адже зрошення нині дороге, і потенціал поливних земель рисоводи намагаються використовувати по максимуму».