Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 6-й тур. 12 грудня.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Рапід» (Австрія, Відень). 3:1. Голи: Бойд, 6, Ленс, 23, Гусєв, 28, Велозу, 71.

«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Хачериді, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Велозу, Ярмоленко, Беланда (Безус, 83), Ленс (Дуду, 71), Ідейє. Тренер — Олег Блохін.

«Рапід»: Нловота, Тріммель, Зоннляйтнер, Дібон, Шраммель, Перцос, Бошкович (Берендт, 68), Гофманн (Шауб, 69), Бюргшталлер, Сабітцер (Старкль, 46), Бойд. Тренер — Зоран Барішич.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Київ. НСК «Олімпійський». 18 572 глядачі.    1 градус.

Знову провалився центр динамівської оборони. Обігравши господарів, мов школярів, віденці легко домоглися успіху вже в дебюті зустрічі. І в повітрі, як кажуть, смаленим запахло. Тим більше, що певний час футболісти «Динамо» були розбалансованими і ніяк не могли налагодити командні дії. На жаль, це був не день Ярмоленка.

Лише в середині тайму господарям вдалося зрушити важку брилу невиразності, і вони зрівняли рахунок. А невдовзі й уперед вийшли. Звичайно, суперник здаватися не збирався. Але кияни вже налагодили гру в обороні. 

А переможну крапку ефектним ударом зі штрафного поставив у другому таймі Велозу.

— Обидві команди боролися за вихід із групи, тому була бойова та гостра суперечка, — сказав журналістам Олег Блохін. — Так сталося, що в останній зустрічі треба було вирішувати завдання потрапляння до плей-оф і нам, і «Рапіду».

Матч ми почали ніби непогано, але пропустили швидкий гол. І всі, либонь, подумали, що «Динамо» вже пішло у відпустку. Тому вдячний футболістам, що вони в такій непростій ситуації виявили характер, відпрацювали повністю і в результаті здобули переконливу перемогу.

А те, що ми вийшли з групи з другого місця... Пригадуєте, як я з самого початку казав, що ми у будь-якому разі вирішимо завдання потрапляння до плей-оф? Просто, напевно, слабких суперників у таких турнірах вже немає.

Сказав своє слово і президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, котрий не приховував задоволення від того, що його команді вдалося вийти до 1/8 фіналу турніру:

— У нас без нервування не буває. Ми не маємо права пропускати першими в такому важливому матчі. Але надалі команда зібралася, забила важливі м’ячі і здобула перемогу, котра дозволила продовжити виступи у змаганнях вже на етапі плей-оф. Звичайно, залишилося достатньо вражень від самої гри. Однак видно, що наші виконавці, яких придбали у міжсезоння, поступово приживаються.

Очільник динамівського клубу також назвав нинішній рік провальним і розповів, коли говоритиме з Блохіним:

— Я не хотів би давати оцінку половині сезону, але 2013 рік загалом провальний. «Динамо» не може перебувати на таких позиціях. Поки що в чемпіонаті ми ділимо 2-3 місця, але, думаю, що зможемо поборотися за чемпіонство. Приємно, що вийшли до плей-оф Ліги Європи.

А щодо Блохіна, то з ним зустрічаємося в понеділок. Я й досі готовий вкладати в команду гроші. Проте Олег Володимирович має мені довести, що гра команди зміниться, що вона боротиметься, відзначатиметься   дисципліною. А не так, як сьогодні. Вважаю, що нас дуже підвів Ярмоленко, який отримав попередження і пропустить матч плей-оф Ліги Європи. Після зустрічі з тренером зберемо прес-конференцію і повідомимо про своє рішення...

Динамівська радість.

Фото  Володимира КОТЛЕНКА.