ПСВ (Нідерланди, Ейндговен) — «Чорноморець» (Україна, Одеса). 0:1. Гол: Джа Джедже, 58.

ПСВ: Зут, Йоргенсен, Рекік, Магер, Локадія, Аріас, Віллемс (Пак, 66), Нарсингх (Баккалі, 80), Депай, Гільємарк (Тойвонен, 75), Гендрікс. Тренер — Філліп Коку.

«Чорноморець»: Безотосний, П. Ковальчук,  К. Ковальчук, Гай (Діденко, 79), Бобко, Джа Джедже (де Матос, 81), Фонтанелло, Зубейко, Сантана, Антонов (Кутас, 90+3), Рієра. Тренер — Роман Григорчук.

Рефері — Карлос Клос Гомес (Іспанія)

Вилучено Рієру, 87 (за удар суперника в обличчя).

Ейндговен. Стадіон «Філіпс». 25 000 глядачів. 5 градусів.

Одеський «Чорноморець» створив справжнє диво, якого ми від нього, зізнаймося, ну дуже чекали. Справді, наші футболісти — стійкі чоловіки з неабияким характером. 

Їм було складно, їх провокували (випадок із вилученням Рієри), але вони вистояли і головне — домоглися потрібного результату.

ПСВ програв цей матч, бо його футболісти  не мають відповідного досвіду. Так вважає Філліп Коку:

— Матч був хорошим, ми контролювали гру і мали дуже багато моментів, але не змогли забити — все-таки в наших виконавців немає великого досвіду виступів на рівні єврокубків. Цей єдиний гол головою з такої великої відстані (16 метрів) —просто невезіння якесь. Ми створили чимало моментів і не змогли їх реалізувати. Нідерландський футбол — це володіння м’ячем, постійні атаки, ми не відходили від цих канонів. Сьогодні одесити зіграли трохи гірше, ніж вдома, але забили...

Роман Григорчук так прокоментував події на полі стадіону «Філіпс»:

— Після перерви ми внесли серйозні корективи, і грати стало легше. Хоча після забитого м’яча, зізнаюся, трохи злякалися, почали перестраховуватися в обороні і мало часу проводили в атаці. Одне слово, діяли надобережно. А це неправильно. Однак, на щастя, все для нас склалося вдало.

Звичайно, були зустрічі, в яких доводилося більше нервувати. Сьогодні готував себе до великого напруження, налаштовував, щоб не пропустити жодної секунди в плані аналізу гри, щоб не відволікатися на емоції, не розпилюватися. Важливо стежити за грою і багато що бачити, а за можливості — змінювати...

Воротар Дмитро Безотосний (ліворуч) та Олексій Гай (в центрі) успішно тримають оборону.

Фото www.uefa.com.