В Івано-Франківську презентували ідентифікаційну картку дитини. Переконати місцевих батьків у важливості запровадження цього документа приїхав начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко.

Зустріч правоохоронців із представниками батьківських комітетів загальноосвітніх шкіл міста відбулася в ЗОШ №25. Керівник відомства детально розповів про нові проекти, що реалізуються у рамках реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.

За його словами, ідентифікаційна картка — документ із фізіологічними даними (відбитки пальців, колір очей, волосся, інші особливі прикмети) та фотокарткою дитини — зберігатиметься вдома. І це є абсолютно добровільна справа. Але громадяни «мають бути готовими до будь-якої екстреної ситуації, як-от зникнення дитини. В такому разі правоохоронці можуть скористатися цим документом для більш ефективного розшуку». Керівник відомства запевнив присутніх, що правоохоронці використовуватимуть ці дані лише в окремих випадках, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», та нестимуть відповідальність за конфіденційність використання інформації про дитину.

Програма ідентифікації запозичена у канадських колег. Про її особливості розповіла також директор проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Таня Сенфорд. Вона повідомила, що в області стартує проект «Дослідники», який покликаний зініціювати вивчення підлітками основ скаутингу і правоохоронної діяльності та сприятиме посиленню взаємодії міліції і громади. 

 

Івано-Франківська область.