Тернопільський міськрайонний суд заборонив активістам Тернопільського майдану: лідерові місцевих свободівців, керівникові штабу національного спротиву Володимиру Стаюрі, голові фракції ВО «Свобода» в обласній раді Марії Чашці, директорові Галицького коледжу ім. В. Чорновола Марії Баб’юк, яких звинувачували у перешкоджанні потрапляння на робоче місце працівникам облдержадміністрації та її структурних підрозділів, заходити до приміщення облдержадміністрації. Оскільки В. Стаюра і М. Чашка є депутатами обласної ради, а орган представницької влади знаходиться в одній будівлі з облдержадміністрацією, то їм дозволено заходити сюди лише під час проведення сесійних засідань.
Заборона діятиме до кінця лютого. До цього часу мають закінчитися слідчі дії у справі щодо захоплення будівлі облдержадміністрації. Правоохоронці просили обрати для активістів як міру покарання домашній арешт, але суд прийняв значно м’якше рішення. За словами Володимира Стаюри, він задоволений, адже знову зможе бути на майдані.
Тим часом кілька працівників міліції відмовилися їхати до Києва. Це підтвердили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС у Тернопільській області. «Деякі співробітники міліції виявилися нездатними професійно виконувати покладені на них обов’язки: написали рапорт на звільнення та відмовилися захищати тернополян, у тому числі тих, які перебувають за межами області», — йдеться в офіційному повідомленні. За деякими даними, заяви написали семеро міліціонерів. На місцевому майдані людей порівняно небагато, однак щодня десятки автобусів відправляють до столиці.
Тернопільська область.