КОМЕНТАР

Василь БЕРТАШ, голова Рівненської ОДА:

— Підприємства Рівненщини стали більш інвестиційно привабливими. Про це свідчить той факт, що обсяги капіталу, залученого цьогоріч в економіку області, зросли майже на три відсотки порівняно з минулим роком. А загальний обсяг прямих іноземних інвестицій становить 307 мільйонів доларів США. Тож у середньому на одного жителя Рівненщини припадає 270 доларів, що майже в чотири рази більше, ніж, наприклад, у сусідній Тернопільській області.

Цьогоріч вдалося реалізувати низку інвестиційних проектів: модернізувати виробництво на ПАТ «Волинь-Цемент», збудувати сміттєпереробний завод, запустити оновлений цех аміаку-2 та перевести на інноваційні технології діючі агрегати на ПАТ «Рівнеазот», розширити виробництво на ТзОВ «Сарненський завод металевих виробів», а також ввести в дію лінії на інших підприємствах.

Інвестиції — запорука розвитку регіону, а тому залучення капіталу в місцеві підприємства залишається незмінним пріоритетом у роботі влади. Очікуємо, що в 2014 році обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області зросте майже на 4 відсотки. Свідченням цього є розпочаті проекти та ті, для реалізації котрих вже виготовили необхідну документацію. Від посилення виробничого потенціалу Рівненщини залежить добробут місцевих жителів — наповнення бюджетів і реалізація всіх соціальних програм, фінансова стабільність родин працевлаштованих фахівців.

Записала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.