«Той, хто пройшов війну, знає ціну миру», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій учора під час вручення відзнак парламенту учасникам бойових дій — воїнам-інтернаціоналістам, у тому числі тим, хто брав і нині бере участь в АТО.
Церемонія нагородження відбулася з нагоди 26-ї річниці виведення радянських військ з території Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
За мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового обов’язку, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, активну громадську діяльність ветерани отримали Грамоти і Почесні грамоти Верховної Ради України та цінні подарунки — годинники.
Вітаючи нагороджуваних, А. Парубій згадав події минулого року на Майдані. За його словами, багато хто з тих, хто пройшов бойовий шлях на території інших держав, стали на передову, коли Україна постала перед новими викликами. «У ключових боях на Майдані «афганці» стояли попереду і були тими, хто поставив собі за мету захищати людей. І дуже часто вони не займали жодної політичної позиції», — цитує політика прес-служба Верховної Ради.
Водночас А. Парубій підкреслив, що багато хто з воїнів-інтернаціоналістів пройшов шлях «від Майдану до АТО». «Вони завжди попереду, дають приклад мужності, відваги, служіння суспільству, любові до держави, — наголосив А. Парубій. — Велика шана і честь вам за ваші досвід, велику любов до свого народу».
Перший заступник Голови Верховної Ради також закликав ветеранів бойових дій допомагати молодим бійцям, які повертаються із зони АТО, адаптуватися до мирного життя.
Андрій Парубій спілкується з Василем Білічуком, головою Глибоцької районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Чернівецька область (на передньому плані ліворуч — Ярослав Кричун, член правління Вижницької районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Чернівецька область).
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.