Організатори фестивалю ставлять за мету привернути увагу до громади, яка вміє вирощувати малину. Особливо славиться цими смачними ягодами село Чернятин, що входить до складу Северинівської ОТГ. Малиною тут займаються мало не в кожному господарстві, роблять це протягом багатьох років. Неспроста саме цей населений пункт обрали місцем проведення «Малина Фест».

Місцеві господарі частуватимуть гостей різними сортами ягід, а також виробами з них. Можна буде придбати саджанці, поспілкуватися з досвідченими майстрами вирощування цієї культури, почути поради, як зібрати гарний урожай. До речі, свого часу автор розповідав про одного з фермерів з Чернятина, який за виручені від продажу малини кошти купив машину.

Кульмінацією фестивалю стане випікання малинового пирога. Господарі вирішили зробити його таким великим, аби вистачило на частування кожного учасника. Зафіксувати своє досягнення запросили представників Книги рекордів України. У лотереї розіграють низку призів, один з яких — спортивний велосипед. Свій приз обіцяє також одна з туристичних фірм. У програмі — катання на човнах, гра у футбол у... багнюці, для найменших запропонують дитячі розваги. Закінчиться свято виступами учасників художніх колективів і окремих виконавців.

«Малина Фест» відбудеться 17 липня у селі Чернятин Жмеринського району.