У місті Лева у ці дні особлива атмосфера. Щогодини по п’ять хвилин лунає передзвін церковних дзвонів. Так увагу мирян привертають до важливих подій, що відбуваються в нашій державі. Архієпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк благословив цю ініціативу священиків.

«Це не порожній звук. Дзвони в часи лихоліть мобілізовували людей і закликали до молитви. Вони в цей непростий час повинні бути нагадуванням про особливі події. Цей передзвін закликає людей молитися за мир», — зазначив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Мобілізуючим ядром мирних акцій протестів у Львові виступають міська рада та студентство. Тут провели круглий стіл, на якому вели діалог про те, як вийти з кризової ситуації в країні.

Міський голова Андрій Садовий також зібрав відомих городян, і домовилися взяти на поруки львів’янина Олега Панаса, котрого заарештували за події на Євромайдані в Києві. «Затриманих треба відпустити, — заявив Андрій Садовий. — Це люди, які щиро хочуть, щоб ми жили краще. Вони в той чи інший спосіб про це заявили. Милосердя — це найкраща риса».

До адміністрації Президента та Генеральної прокуратури з таким само проханням звернувся голова Львівської ОДА Олег Сало.

Останні події в країні привели і до змін у міській раді. Тут припинила існувати фракція Партії регіонів. Заяви про вихід написали два депутати — директор Львівської опери Тадей Едер і професор Національного університету «Львівська політехніка» Володимир Пасічник. Серед депутатів залишився лише один позапартійний «регіонал» — начальник Академії сухопутних військ Павло Ткачук. Однак сама фракція припинила існування, бо за регламентом у ній повинно бути не менше трьох депутатів.

Революційні ухвали приймають і районні ради Львівщини. В Городку депутати повернули собі повноваження, які передали райдержадміністрації. Погрожують розірвати договір на оренду приміщень.

Усім посадовим особам рекомендовано прибрати з приміщень портрети Президента і прем’єра як рудимент колишнього комуністичного минулого. Депутати запропонували встановити місцевий податок на розповсюдження та продаж виробів із зображеннями нинішніх керівників держави.