Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. «Станом на 7-му годину 21 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 838 населених пунктів у 13 областях», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Полтавській області знеструмлено 194 населені пункти, Кіровоградській — 158, Черкаській — 157, Київській — 121, Дніпропетровській — 38, Хмельницькій — 37, Одеській — 32, Сумській — 28, Миколаївській — 24, Чернігівській — 19, Чернівецькій — 15, Вінницькій — 14, Запорізькій — 1.

«До відновлення електропостачання залучено бригади обл-енерго», — розповіли в ДСНС.

Також рятувальники попередили, що найближчими днями на більшості нашої території очікується погіршення погодних умов. Також на заході, півночі та у центрі встановиться прохолодна погода. Водночас синоптик Наталка Діденко зазначає, що особливістю літніх дощів є те, що складно передбачити, де саме пронесеться з усією силою, а де лише погримить і покрапає. Тому насторожі треба бути скрізь, де є ймовірність злив, шквалів та граду. Синоптик також додала, що температура повітря на заході, півночі і в більшості центральних областей становитиме 22—27 градусів. Посвіжішає також у Миколаївській та Одеській областях, а наступного дня — на сході та південному сході.

Вл. інф.