Учора Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури столиці та ухвалив рішення змінити запобіжний захід одному з двох раніше заарештованих чоловіків, які підозрюються у вчиненні хуліганських дій біля Кабінету Міністрів України 24 листопада. Підозрюваному 34-річному киянину суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Крім того, Апеляційний суд за клопотанням столичної прокуратури звільнив з-під варти під особисте зобов’язання 33-річного мешканця Київщини, затриманого за сутички, що відбулися 24 листопада на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, 24 листопада під час масових заходів на Майдані Незалежності між мітингувальниками та правоохоронцями виник конфлікт, під час якого постраждав співробітник правоохоронного органу.

Протягом 11 грудня ще декільком раніше заарештованим підозрюваним у масових заворушеннях громадянам було змінено запобіжні заходи.

Так, Апеляційний суд змінив запобіжний захід 41-річному уродженцю Полтавської області, який підозрювався у вчиненні масових заворушень першого грудня та раніше був заарештований судом. Розглянувши клопотання сторін, суд апеляційної інстанції врахував думку прокурора та ухвалив рішення про зміну йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Апеляційний суд міста Києва також ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу ще одному із затриманих під час масових заворушень, які сталися першого грудня в урядовому кварталі столиці. Розглянувши клопотання прокуратури столиці, суд змінив 31-річному уродженцю Кіровоградської області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Крім того, Печерський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості 37-річним мешканцем Київської області у тому, що він брав активну участь у груповому правопорушенні громадського порядку першого грудня. Підозрюваний визнав факт вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України (групове порушення громадського порядку). З урахуванням визнання ним вини, рішенням суду чоловіка було засуджено до покарання у вигляді штрафу та звільнено з-під варти у залі суду.

Водночас прокуратурою міста Києва до Печерського районного суду столиці було направлено обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості стосовно двох осіб, які визнали себе винними у скоєнні групового порушення громадського порядку під час подій, що мали місце першого грудня.

Таким чином, суд визнав винними обох підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України. Підсудні, у свою чергу, визнали свою вину повністю, що підтвердили у суді. Відповідно, рішенням Печерського районного суду було затверджено угоди про визнання винуватості та  обидвох чоловіків засуджено до покарання у вигляді штрафу.

Як відомо, раніше Шевченківським райсудом столиці обрано запобіжний захід у вигляді арешту дев’ятьом підозрюваним у вчиненні масових заворушень першого грудня.

Прес-служба прокуратури міста Києва.