Біля Верховної Ради в Маріїнському парку триває безстроковий мітинг прихильників Партії регіонів на підтримку курсу Президента Віктора Януковича. Площа перед парламентом заповнена автобусами, якими привезли людей із регіонів. Учора в Маріїнському парку мітингували декілька тисяч учасників.

«Європі — так! Безладам — ні!», закликав ведучий та запросив на сцену народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова.

«З усіх пострадянських країн бідніше, ніж в Україні, живуть тільки у Молдові. В Росії учитель отримує не менше тисячі доларів, а в Москві — не менше двох тисяч», — заявив регіонал та запевнив, що влада своїм найголовнішим завданням бачить поліпшення добробуту громадян. Тож, за його словами, те, що твориться на Майдані, відбувається тому, що Україна, маючи сильного Президента, вперше у своїй історії почала робити те, що вигідно саме Україні, а не комусь іншому. «Все твориться для того, щоб поставити нас на коліна. Але нас на коліна не поставиш, бо вся Україна — це не тільки Майдан», — заявив О. Царьов та попередив, що «мозолисту і сильну руку південного сходу можна ще дуже й дуже відчути, тому краще до цього не доводити».

Саме тому ні про яку відставку Президента, як того вимагає опозиція, не може бути й мови, вважає він. «Віктор Янукович має найбільшу підтримку громадян, тому питання обрання глави держави буде вирішуватися тільки у 2015 році, під час чергових виборів», — сказав регіонал.

О. Царьов також зазначив, що з метою уникнення великого протистояння регіонали обмежували кількість своїх прихильників, які прибували на безстроковий мітинг. Однак, схоже, що в ці вихідні в Маріїнському парку їх буде більше, ніж традиційні декілька тисяч.

Зокрема, як повідомив народний депутат Андрій Пінчук, члени фракції Партії регіонів підтримують ініціативу прихильників і членів партії взяти участь у безстроковій акції-мітингу на підтримку курсу Президента. «Я як народний депутат і мої колеги по фракції отримуємо безліч листів і звернень, в яких люди стурбовані тим, що відбувається в країні, і висловлюють своє бажання взяти участь у безстроковій акції-мітингу на підтримку курсу Президента, щоб зберегти громадянський мир і злагоду в Україні», — повідомив він та додав, що члени фракції Партії регіонів прийняли рішення підтримати цю ініціативу та всіляко сприяти активній участі партійців і наших прихильників у мітингу, який проходить у Маріїнському парку столиці.

Про те, що до Києва вирушить більше прихильників регіоналів, уже заявили в Донецьку, Запоріжжі та в Криму. «Кримчани вже сказали своє слово на десятитисячному мітингу, виступивши проти спроб розгойдати ситуацію в країні. Вони хочуть, щоб їх бажання зберегти мир і стабільність в Україні було почуто в Києві. Голос країни — це не тільки голос Майдану, це голос жителів Криму, які не хочуть вирішувати питання майбутнього країни на барикадах», — заявив заступник голови Кримської республіканської організації Партії регіонів, депутат Верховної Ради Криму Володимир Осипенко. «Ми надаватимемо повне сприяння активній участі партійців та наших прихильників у мітингу на підтримку курсу Президента в Києві», — сказав він.

12 грудня 2013 р. Прихильники Партії регіонів у Маріїнському парку.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

12 грудня 2013 р. Польова кухня прихильників Партії регіонів у Маріїнському парку.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.