Стати власниками державного підприємства «Мартинівський спиртзавод», розташованого у Жмеринському районі, мали намір три претенденти. Всі вони є товариствами з обмеженою відповідальністю. Одне запропонувало ціну, що на 300 тисяч гривень перевищувала стартову. Два інших під час торгів підвищили вартість до 68,1 мільйона.

Як зазначено на сайті ФДМУ, один із покупців запропонував ціну, що була більша від ціни конкурентів лише на... одну гривню. Після цього конкурент припинив торгуватися.

Мартинівський спиртзавод продавали вдруге. Чому так сталося, «Голосу України» розповів перший заступник керівника регіонального відділення ФДМУ у Вінницькій і Хмельницькій областях Віктор Семенко. За його словами, під час першого аукціону, що відбувся у грудні 2020-го, торги закінчилися на рекордній сумі — понад 80 мільйонів гривень. Однак переможець не заплатив кошти, відповідно, договір з ним не було укладено. Оголосили новий аукціон, не зменшуючи при цьому стартову ціну об’єкта.

До речі, в області продали також Немирівський, Бершадський, Овечацький спиртові підприємства. За кожне з них нові власники заплатили більше за стартову вартість.

Нагадаємо, приватизація заводів відбувається у рамках демонополізації спиртової галузі. Її розпочали торік. За цей час у державі продано на аукціонах 25 таких підприємств. Про це йдеться на сайті ФДМУ.

Вінницька область.