Депутати Вінницької облради проголосували за виділення коштів у сумі 1,1 мільйона гривень на утримання спеціалізованої школи-інтернату у селищі Сутиски — без такої підтримки навчальний заклад мав припинити існування.

Новостворена Сутисківська об’єднана громада не знайшла можливості утримувати школу-інтернат. Педагогічний колектив, батьки учнів неодноразово зверталися до обласної влади з проханням підтримати заклад. Виходили на акції протесту, доки не дослухалися до їхнього голосу.

Питання фінансової підтримки школи винесли на сесію облради після його вивчення комісією, створеною з ініціативи голови облради В’ячеслава Соколового. Депутати підтримали пропозицію про виділення з обласного бюджету субвенції у розмірі 1,1 млн грн Сутисківській ОТГ для фінансування спеціалізованого навчального закладу.

За інформацією заступниці директора школи Тетяни Ольшевської, виділених коштів вистачить до кінця нинішнього року. Педагогічний колектив сподівається, що участь у фінансуванні візьмуть також громади, діти з яких навчаються у Сутисках. Так, 110 тисяч гривень пообіцяла переказати Вінницька міськрада за шістьох дітей з обласного центру. Раніше участь у співфінансуванні закладу брала Гніванська громада. Є низка інших населених пунктів, звідки діти приїздять у Сутиски для здобуття освіти.

— Вважаю, що буде справедливо, коли інші громади також виділять кошти на фінансову підтримку учнів, які є їхніми членами, — наголосив голова облради В’ячеслав Соколовий.