Про зміни у підходах до формування ринку праці йшлося під час зустрічі у рамках проекту «Rivne work hub» із представниками ПАТ «Вераллія Україна». У ній взяли участь директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі РОДА Костянтин Мокляк, заступник начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти Олена Полюхович та кадрова служба «Вераллія Україна».

«Мета проекту — допомога ключовим роботодавцям області у підготовці кадрів. А головна ідея полягає в тому, щоб повернути заробітчан із-за кордону та працевлаштувати їх на Рівненщині, поряд із сім’єю», — говорить заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Так, ПАТ «Вераллія Україна» має у штаті майже 500 працівників. Наразі є потреба в операторах склоформувальних машин, слюсарях, електриках та ремонтниках верстатів.

За результатами зустрічі напрацювали дорожню карту співпраці, що передбачатиме підготовку професійних кадрів у центрах зайнятості та навчально-практичних центрах, регулювання держзамовлення під потреби ринку, а також інформування закладів освіти про найактуальніші спеціальності.

Рівненська область.