Футбол. Сьогодні, як відомо, три українські клуби проведуть завершальні матчі групового раунду Ліги Європи. Безперечно, нас порадував «Дніпро» (група Е), котрий вже давно забезпечив собі перепустку до наступного етапу турніру. Тому зустріч дніпропетровців у Флоренції є, власне, формальною подією.

Поборотися за престиж

Нагадаємо, що вдома дніпряни поступилися сьогоднішньому супернику — «Фіорентині» — 1:2. Тому, сподіваємося, що підопічні Гуанде Рамоса докладуть потрібних зусиль, щоб взяти реванш. Чи принаймні не програти «фіалкам» на стадіоні «Артеміо Франкі».

Ситуація в групі Е нині така: «Фіорентина» — 13 очок, «Дніпро» — 12, «Пасуш» (Португалія) — 2, «Пандурій» (Румунія) — 1.

Початок матчу «Фіорентина» — «Дніпро» о 20:00 (за київським часом). Рефері зустрічі — 34-річний Артур Соарес Діас (Португалія).

Доля одеситів вирішиться на «Філіпсі»

Із трьох наших повпредів найскладніше завдання — у «Чорноморця». У групі В залишається велика інтрига в суперечці за друге підсумкове місце: «Лудогорець» (Болгарія) — 13 очок, ПСВ (Нідерланди) — 7, «Чорноморець» — 7, «Динамо» (Хорватія, Загреб) — 1.

Отже, «морякам» потрібна лише перемога. А здобути її на полі головного конкурента (стадіон «Філіпс»), зрозуміло, буде дуже складно. Як кажуть, треба стрибнути вище власної голови. Хоча ми знаємо, що команда Романа Григорчука має характер.

Рефері цієї зустрічі призначено іспанця Карлоса Клоса Гомеса. Початок матчу — о 20:00 (час київський). Телетрансляція — на каналі «Футбол».

«Динамо» та «Рапід» розсудить той, хто вилучав Шевченка

Бригада арбітрів з Нідерландів працюватиме на поєдинку групового етапу Ліги Європи між київським «Динамо» та віденським «Рапідом», котрий відбудеться на НСК «Олімпійський» в столиці України.

Рефері Бьорн Куйперс уже неодноразово працював на зустрічах за участю «Динамо». Він судив матчі киян проти іспанської «Барселони» (0:2, Мессі, Педро), португальської «Браги» (1:1, Ярмоленко — автогол Гусєва) і французького ПСЖ (1:4, Велозу — Ібрагімович, Тьягу Сілва, Пасторе, Алекс).

Саме Куйперс вилучив Андрія Шевченка в поєдинку з португальською «Брагою», показавши нашому форвардові другу жовту картку за удар після свистка.

Та сьогодні вже інша історія. Нині турнірне становище команд у групі G таке: «Генк» (Бельгія) — 11 очок, «Динамо» — 7, «Рапід» — 6, «Тун» (Швейцарія) — 3.

Для досягнення мети динамівцям достатньо нічиєї. Але суперник, немає сумніву, намагатиметься позбавити господарів ілюзій, прагнучи перемогти. Отже, «біло-синім» варто бути якомога зібранішими і самім налаштуватися на агресивну гру. З усього видно, що це буде справді кубковий поєдинок. Хто не піде на стадіон, зможе подивитися зустріч на телеканалі 2+2.