У селі Дубище Чуднівського району відкрито першу майстерню, створену Житомирською обласною громадською організацією людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я» у рамках реалізації грантового соціального проекту. Оснащення майстерні обійшлося у 25 тисяч гривень. У майбутньому проект, що реалізується з жовтня минулого року за підтримки ТОВ «Монсанто Україна», передбачає відкриття ще чотирьох майстерень у Бердичеві, Романові, Червоноармійську і Черняхові. Суть у тому, що послуги надаватимуть люди з особливими потребами.

Як повідомила голова ГО «Молодь. Жінка. Сім’я» Неля Ковалюк, майстерні відкриватимуться там, де є відповідні фахівці. Скажімо, у Бердичеві акцент роблять на вишивання. Там «Монсанто» дає кошти на придбання саме вишивального обладнання.

Дубищенський сільський голова Віталій Ткачук переконаний, що майстерня дуже потрібна, тепер людям не треба їхати до міста.

Керівником дільниці з ремонту техніки став Руслан Слободенюк —електрорадіомеханік, випускник Житомирського вищого професійного училища-інтернату. Він повідомив, що вже надійшли перші замовлення. А майстерня оснащена необхідним сучасним обладнанням для ремонту будь-якої техніки: прасок, пральних машин, насосних станцій тощо.

Житомирська область.

Руслан Слободенюк задоволений оснащенням майстерні.

Фото прес-служби облради.