За допомогою вуличних відеокамер дніпропетровська міліція зможе ідентифікувати осіб, розпізнавати номерні знаки автотранспорту, визначати місця знаходження нерухомих об’єктів. Установку такого обладнання проводять у рамках програми «Безпечне місто», яку впроваджують на базі міськуправління міліції вже майже два роки. На думку його ініціаторів, це дасть можливість  ефективніше розшукувати злочинців і викрадений автотранспорт.

За словами начальника міськуправління Петра Чистякова, нині за домовленістю з керівництвом підприємства «Дніпроком» у місті використовують 30 відеокамер. Також на трьох автомобільних мостах через Дніпро встановлено відеосистему «Рубіж».

Головний міліціонер міста вважає, що на відеокамерах доцільно встановити відеоаналітичні модулі, що дають змогу фіксувати номерні знаки не тільки викраденого автотранспорту, а й усіх проїжджаючих автомобілів для поповнення бази даних і графічного відображення маршруту руху автомобіля.

Серед новинок, які мають намір впровадити правоохоронці — встановлення на одному з під’їздів житлового будинку обладнання, за допомогою якого можна буде з панелі домофону, набравши «02», додзвонитися в чергову частину міста. При цьому буде зафіксовано як голос, так і відеозображення того, хто телефонує, з автоматичним визначенням його місця перебування. Це дасть можливість ефективніше боротися із квартирними крадіжками й розкраданням ліфтового майна.

Крім того, у вуличних таксофонах планують встановити системи відеофіксації особи абонента, який повідомляє про мінування шкіл, магазинів, кафе, кінотеатрів і транспортних засобів. Відповідні переговори з керівництвом «Укртелекому» вже тривають.

Нині в області вже використовують 105 відеокамер, встановлених на вулицях і в місцях з масовим перебуванням людей.

Дніпропетровська область.

Відеоспостереження за вуличним рухом стає нормою.

Фото прес-служби ОДА.