Паралімпійські ігри 2020 року в Токіо (Японія) урочисто відкрито. Прапор України на параді делегацій під час церемонії відкриття несли плавці паралімпійська чемпіонка Єлизавета Мерешко та Герой України, шестиразовий чемпіон Паралімпіад Віктор Смирнов.

На цьому форумі виступатиме рекордна кількість учасників — 4 400 спортсменів. Вони вестимуть боротьбу у 540 змаганнях у 22 видах спорту.

Українська делегація складається з 143 спортсменів, котрі вестимуть боротьбу за нагороди в 15 видах спорту.

Паралімпіада триватиме до 5 вересня.

Учора був стартовий змагальний день на Іграх. Приємно, що українські спортовці одразу почали здобувати нагороди.

Є «золотий» почин — у фінальному запливі в жінок на 50 метрів вільним стилем у класі S5 прапороносець збірної України Єлизавета Мерешко (на знімку) встановила паралімпійський рекорд і стала чемпіонкою. У цьому самому запливі наша Анна Гонтар стала бронзовою призеркою.

А почин зробили фехтувальники. Шаблістка Євгенія Бреус у класі А виграла бронзову медаль. Вона в поєдинку за нагороду перемогла угорку Єву Гаймаші — 15:10. Естафету в Євгенії прийняв Артем Манько (також у класі А), котрий удостоєний срібної медалі.

Є ще срібні відзнаки в плавців, їх вибороли: Антон Коль (S1, на спині, 100 м), Максим Кріпак (S10, вільний стиль, 50 м), Олексій Вірченко (S13, батерфляй, 100 м).

Фото paralympic.org.ua.