Розглянувши клопотання прокуратури, Апеляційний суд ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу одному із раніше заарештованих підозрюваних з тримання під вартою на домашній арешт.
Таке рішення суд прийняв, узявши до уваги те, що 24-річний юнак має постійне місце проживання у Києві, офіційно працевлаштований і раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.
Підозрюваний був звільнений у залі суду.
Нагадаємо, раніше Шевченківським райсудом столиці обрано запобіжний захід у вигляді арешту дев’ятьом учасникам масових заворушень на вул. Банковій.
Крім того, суд затвердив угоду про визнання винуватості в активних діях під час групового порушення громадського порядку одним із учасників масових заворушень, що мали місце 1 грудня. Таким чином, суд визнав винним 39-річного киянина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 КК України. Підсудний, у свою чергу, визнав вину повністю.
Рішенням суду чоловіка засуджено до покарання у вигляді штрафу, максимально передбаченого статтею, та звільнено з-під варти у залі суду.
Прес-служба прокуратури міста Києва.