Познущалися з пам’ятника Леніну невідомі й в Хмельовому Маловисківського району. Монументу частково відбили кисті рук та пошкодили ноги. Правоохоронці встановлюють причетних до вандалізму.
Водночас місцеві депутати від «Свободи» та «Батьківщини» пообіцяли розпочати збір підписів за демонтаж одного з двох пам’ятників Леніну і в самій Малій Висці, на центральній площі. Про це вони заявили під час засідання сесії міськради.
Ініціатори до наступної сесії мають підготувати відповідний проект рішення та пояснювальну записку до нього, повідомив секретар міськради Олександр Ткаченко.
А місцевий осередок КПУ заявляє про те, що в Світловодську на бульварі Карла Маркса бюст Леніну активісти «Свободи» хотіли демонтувати ще 23 листопада. За інформацією обкому Компартії України, вони планували провести біля пам’ятника народне віче, а потім прибрати його. Саме цей бюст вождя комуністи відновили напередодні 7 листопада цього року, після того, як він був зруйнований ще у 1991 році.
Тим часом голова ОДА Андрій Ніколаєнко на апаратній нараді назвав провокаторами людей, які знищували пам’ятник Леніну в столиці, і запевнив, що на Кіровоградщині таких дій не буде. А всі провокатори та вандали, що нищитимуть майно громади, як, наприклад, у Малій Висці, понесуть покарання.
Кіровоградська область.