Нині він платиться за місцем реєстрації юридичної особи, що не є справедливим рішенням та гальмує розвиток громад. Таку думку під час зустрічі з місцевими депутатами та керівниками громад, обраними на Вінниччині від «Слуги народу», висловив лідер партії, народний депутат Олександр Корнієнко.

«Ми хочемо «добити» історію з ПДФО. Є думка, щоб сплачували його за місцем виробничих потужностей. Це буде справедливо для громади, у якій фактично розташоване підприємство, навіть якщо воно зареєстроване в Києві. Є позиція РНБО — сплачувати за місцем надання послуг. Дискусія триває, але точно будемо виводити сплату за місцем реєстрації», — зазначив голова партії «Слуга народу».

Ще одна важлива зміна, яку для громад планує «Слуга народу», — це передача адміністрування податків на місця. Для цього громада або декілька громад можуть наймати собі податкового інспектора, який перевірятиме сплату податків місцевими мешканцями. На думку О. Корнієнка, громади матимуть стимул утримувати таких інспекторів. «Коли ці податки йшли до Києва, громади не мали мотивації виявляти порушників. А коли ці гроші йдуть до бюджету громади, ставлення змінюється», — вважає він.

Голова партії також нагадав, що в планах «Слуги народу» передача громадам доходів від малої приватизації державної власності, «розщеплення» акцизу на тютюн з метою наповнення місцевих бюджетів, а також максимальна діджиталізація відносин громади з її мешканцями та бізнесом.

Вл. інф.