Це водії автотранспортних засобів та робітники з обслуговування автотранспортної техніки, механіки та монтажники сільськогосподарських та промислових машин, швачки, налагоджувальники-оператори деревообробних верстатів, електромеханіки та електромонтажники.

— Над рейтингом найпотрібніших роботодавцям спеціальностей працювали наша Рівненська обласна служба зайнятості, підприємці та громади Рівненщини в рамках ініціативи «Rivne work hub», автором якої є голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, — розповів директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

— Професії робітничого спрямування затребувані на Рівненщині. На сьогодні лише в Рівному 70 відсотків безробітних — люди з вищою освітою, в області таких — 40 відсотків. Тому наш пріоритет — розвиток професійно-технічної освіти. Головне — переконати молодь, що робітничі професії — це популярно і важливо. Наша кінцева мета — зменшити безробіття та зробити все, аби наші люди залишалися на Рівненщині, — прокоментував голова РОДА Віталій Коваль. — Потрібно сформувати правильне регіональне замовлення державних місць у навчальних закладах.

Це можна зробити через обласний центр зайнятості, який погоджує державні замовлення. Так, у планах — подати список затребуваних спеціальностей у регіоні. Аби на Рівненщині готували тих спеціалістів, які справді потрібні роботодавцям.

Рівненська область.