Народні депутати України Володимир Мороз, Наталія Королевська, Валерій Гнатенко, голова Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області Володимир Григоренко під час урочистостей.

З нагоди ювілею відбулася низка святкових заходів, кожен з яких не залишив байдужих. Особливістю міських іменин стало те, що тривали вони впродовж усього тижня.

Спортивні змагання, дискотека, конкурси, розваги для дітей та, звісно, святковий концерт за участю відомих артистів відзначалися масовістю та креативним підходом організаторів. І хоча основні заходи до Дня міста проходили на площі Соборній, низка локацій святкування була розгорнута й у мальовничих куточках Дружківської громади, яких тут чимало.

Розпочався святковий тиждень першістю з водного туризму біля підвісного мосту на березі річки Казенний Торець. Щороку тут збираються мешканці громади, які полюбляють активний відпочинок на природі. Цьогоріч програма включала змагання на дистанції «слалом» та «швидкість». Команди з п’яти осіб виступали у програмах «байдарка двійка» та «байдарка трійка».

Своєрідними родзинками святкувань стали концерт вокального ансамблю народного співу «Дружківчанка» на площі Молодіжній, виставки творів живопису «Рідна Дружківка: минувшина та сьогодення» за участю учнів студії образотворчого мистецтва «Дружко-ART» палацу культури «Етюд» та місцевих майстрів образотворчого мистецтва. Концерт учнів та викладачів Дружківської школи мистецтв пройшов біля пам’ятника запорізькому козаку Дружку, котрий у давни-ну заснував сторожовий пост на березі річки Торець, який і виріс згодом у сучасну Дружківку.

А центральним заходом святкувань стали урочистості на площі Соборній за участю міського голови Володимира Григоренка, народних депутатів України Валерія Гнатенка, Наталії Королевської та Володимира Мороза, представників громади. Лунали привітання та відбулось нагородження кращих працівників міста. Тут працювали також фотозони і святковий ярмарок, проводилися дитяча анімаційна програма та майстер-класи.

Звертаючись до учасників заходу, присвяченого 240-річчю Дружківки, міський голова Володимир Григоренко зазначив: «У житті кожного з нас є багато і святкових дат, які стосуються винятково нас, і офіційних, але є свята, які займають особливе місце в наших серцях. Без сумніву, одним із таких є День народження рідного міста. Цього дня ми всі відчуваємо себе частиною великої родини й традицій.

Сьогоднішня Дружківка — це гарне, сучасне місто з багаторічною історією, неповторними традиціями та пейзажами. І за всім цим стоїте ви, жителі міста, люди різних професій, різного віку та різних захоплень. Саме ви, шановні дружківці, робите місто красивим і комфортним. Адже всі досягнення, якими багата наша громада, складаються з вашої щоденної праці, знань і талантів».

Народний депутат Валерій Гнатенко наголосив: «Сьогодні в Донецькій області відзначають свої дні народження Слов’янськ, Дружківка, Бахмут, Лиман, Волноваха, і це — головне свято кожного з міст. Адже Донбас — це не лише економіка. Це хороші люди, культура, гарні ландшафтні об’єкти. Тут є на що подивитись. Зичу всім процвітання і впевнений, що краща доба України і Донбасу нас чекає попереду!».

Вечірня програма святкування включала виступ київської кавер-групи POZITIV-BAND і групи Selfy. А завершився День міста святковим феєрверком над вечірньою Дружківкою.

«Нехай наше місто замітає радістю взимку, а по весні воно розквітає буйством фарб, нехай кожен у нашому місті посміхається й насолоджується влітку, нехай яскравими фарбами мрійливості Дружківка фарбується восени. А з усіма проблемами й негараздами ми впораємося! Разом!» — ці слова стали лейтмотивом ювілею Дружківки.

Донецька область.

Фото зі сторінки Валерія Гнатенка у Фейсбуці.