Та змінився клімат, і навіть городяни без ґрунтовних агрономічних знань легко вирощують гранати, хурму та інжир.

От і пенсіонерка Тетяна Ладченко (на знімку) виплекала на присадибній ділянці два дерева мигдалю. Саджанці дістала в місті Болграді на Одещині, посадила їх біля хати й вони чудово прижилися. Жінка каже, що догляд за ними практично такий самий, як і за персиками — лише поливати не лінуйся. І тепер молоді деревця щороку винагороджують експериментаторку чудовим врожаєм: по двадцять кілограмів плодів з кожного.

Їх Тетяна Ладченко не продає — робить з них ароматне варення, а кісточки сушить, бо споживати їх дуже корисно для здоров’я. Пригощатися смакотою є кому: адже в пані Тетяни — син та донька, двоє онуків, котрі мигдалеві кісточки дуже полюбляють, та й варення хоч щодня їли б. Відвозить пенсіонерка мигдалеві гостинці й стареньким батькам, тож можна сказати, що результатами садівничого експерименту насолоджується вся родина. Дивлячись на його успіхи, вже й сусіди подумують, чи не посадити й собі по мигдалевому деревцю. Адже в часи глобального потепління в нас не те що мигдаль — банани й ананаси незабаром ростимуть!

Херсон. 

На знімку: Тетяна Ладченко із власноруч виготовленими мигдалевими смаколиками.

Фото автора.