Господарський суд Сумської області залишив чинною постанову Антимонопольного комітету України, якою той зобов’язав Сумське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» забезпечити справедливий відбір забудовників на наступний рік.
Як з’ясували в Антимонопольному комітеті, Сумське управління Держфонду «із широти власної душі» чотири роки поспіль виділяло пільгові кредити на будівництво житла лише двом забудовникам — АТЗТ «Номак-Інвест» (у Сумах) і ТОВ «Молодіжний житловий кооператив «Міранта» (в Шостці та Глухові). Решту 11 забудовників керівник управління фонду Володимир Братушка чомусь упритул не бачив.
Думається, свідомо. Адже в «Номак-Інвест» і навколо нього скупчилися сімейні інтереси керівника Сумського регіонального управління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
Як повідомляє інтернет-сайт «Наші гроші», засновниками АТЗТ «Номак-Інвест» є родичі Володимира Братушки — Сергій Братушка (який, до речі, до Володимира також керував сумським відділенням фонду) та Зінаїда Надточій — тітка Юрія Братушки.
Про це відомо обласній владі, про це знають і правоохоронці, але вдають, що на них напала «куряча сліпота».
Тим часом 52 сім’ї пересічних інвесторів із 2009 року ніяк не можуть вселитися в новобудову, яка перебуває на «сімейному підряді» в «Номак-Інвест».
Можливо, хоч ця публікація зніме облуду з очей правоохоронців? Редакція «Голосу України» з нетерпінням чекатиме реакції сумських вартових закону на критичний виступ газети.
Сумська область.
 
Довідка
 
Сумське відділення Держфонду надає пільгові довготермінові кредити на будівництво житла для молодих сімей та одиноких молодих громадян. Воно є єдиним розпорядником коштів у межах Сумської області, які надходять йому через Держфонд та безпосередньо з бюджетів усіх рівнів.