«Правда, що всі наші двірники на Майдані?..» — запитала мешканка Севастополя в публікації на одному з місцевих сайтів. Тривогу викликав санітарний стан центру міста: із фотографій, що ілюструють замітку, читачеві стає зрозумілим, що в центрі міста не прибирають побутове сміття і на лавочці багато слідів життєдіяльності птахів.
У суто, здавалося б, господарській проблемі читачка знайшла політичне підґрунтя — див. запитання. З якого можна зробити висновок, що поганий санітарний стан центральної частини Севастополя — наслідок політичних протестів у Києві.
Але закінчення репліки наводить на протилежний висновок: авторка гостювала в знайомих у німецькому Веймарі й була уражена чистотою та охайністю міста. І привезла звідти пораду, як домогтися чистоти: «Ми просто вчасно прибираємо сміття, а вулиці й лавочки ранками миємо». Крапки над «і» розставив автор одного з коментарів: «Підтверджую! Щось дивне діється в нашому місті з вивезенням сміття. Наприклад, територія РЕПу № 1 не прибирається відтоді, як почався Майдан, купи сміття скрізь, двори не метуть, дахи не ремонтують».
 
Севастополь.