Давайте розглянемо плюси та мінуси епіляції лазером. З цим нам допоможе лікар-косметолог мережі ЕпіЛазер – Горун Віра Володимирівна.

Епіляція лазером – це усунення волосків світловим променем високої температури, який проникає в волосяну цибулину та руйнує її. У пристроях використовуються камені (рубін, олександрит), лампи і світлодіоди. Також всі вони мають різну потужність і довжину хвилі (від 460 до 1100 нм).

Плюси

Головною перевагою лазера є ефективність з першого разу. Вже після одного сеансу зникає до 30% волосся, а пройшовши курс з 7-12 відвідувань салону можна забути про них назавжди. Для підтримки результату знадобиться всього 1 процедура в рік.

Епіляція лазером не викликає алергії, оскільки в процесі не використовуються засоби з хімічними речовинами.

Лазер проникає точно в волосяний фолікул, не зачіпаючи навколишні тканини. Внаслідок цього поліпшується її стан, вона стає м'якою, гладенькою і бархатистою, зникає подразнення і вростання.

На відміну від шугарінга і воскових смужок, епіляція практично безболісна. Під час проведення відчувається лише легке поколювання та відчуття, схожі на комариний укус. Якщо дискомфорт відчувається – можна скористатися знеболюючим кремом.

Епіляція істотно заощаджує час та гроші. Тривалість сеансу для зони верхньої губи – 5 хвилин, а для ніг повністю – 45 хвилин. Що стосується вартості – безумовно, вона обійдеться набагато дорожче, ніж шугарінг або гоління, але їх потрібно використовувати постійно, а на лазер доведеться витратитися лише кілька разів.

Незважаючи на плюси лазерної епіляції, мінуси також присутні.

Мінуси

Одним з істотних мінусів є те, що внаслідок неправильного проведення можуть бути опіки. Щоб цього уникнути, слід звертатися в спеціалізовані центри з новим обладнанням, де працюють досвідчені та кваліфіковані фахівці.

Епіляція вимагає періодичності та дисципліни. Якщо не пройти повний курс – ефекту не буде. Не всі апарати справляються зі світлими, тонкими і рудими волосинами. Це обумовлено відсутністю в них пігменту під назвою меланін, який і допомагає лазеру проникнути в цибулину. Але сучасні гібридні лазери ELOS та 3D відмінно видаляють будь-який колір волосся, завдяки об'єднанню декількох видів кращий технологій. Такі гібридні апарати успішно застосовують в сучасній мережі ЕпіЛазер, докладніше можна дізнатися на офіційному сайті https://epilaser.com.ua/.

Залежно від обладнання, 5-15 днів заборонено засмагати на сонці та в солярії, це створює додаткове навантаження на шкіру.

Перш ніж зважитися на епіляцію, необхідно враховувати обмеження. Серед них є абсолютні, при яких проводити її категорично заборонено, і відносні (дотримання не обов'язково, але вкрай бажано).

До абсолютних протипоказань відносяться:

• онкологічні та шкірні захворювання;

• індивідуальна непереносимість;

• вагітність та годування грудьми.

Відносні протипоказання:

• хронічні захворювання, ГРВІ, грип, КОВІД;

•  алергія на сонце;

• цукровий діабет;

• герпес в активній фазі;

• шкірні ушкодження.

Також не рекомендується особам до 18 років.

Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що, не дивлячись на мінуси, епіляція лазером – прекрасний варіант позбавлення від небажаної волосистості надовго. Найголовніше – вибрати хороший перевірений салон та дотримуватися правил по догляду за шкірою. І тоді гарне, гладеньке тіло буде радувати свого власника протягом усього життя.